Дарители събраха 250 000 лева и изпращат 74 генератора на Украйна. Помощта

...
Дарители събраха 250 000 лева и изпращат 74 генератора на Украйна. Помощта
Коментари Харесай

Българи събраха 250 000 лева и изпращат 74 генератора на Украйна

Дарители събраха 250 000 лв. и изпращат 74 генератора на Украйна. Помощта към този момент пътува към северния град Нетешинь оповестява БТВ.

Кампанията стартира в обществените мрежи, а отзвукът ѝ е огромен. Руският ракетен обстрел остави милиони украинци на мрачно и студено. На няколстотин километра от Киев - в София, Манол Пейов взема решение, че би трябвало да помогне.

 „ На места няма ток, няма отопления, няма светлина - а тя е вяра. Без ток не може да се живее и по тази причина съветската войска бомбардира украинската енергийна мрежа. Иска да ги сложи на колене, това е въпрос и на персонално достолепие “, разяснява Манол Пейов.

Дарителската акция събра четвърт милион лв. единствено за 5 дни. „ Над 1500 души са дарили и общата сума надвишава 250 000 лв.. Цените на дребните генератори почват от 900 и стигат до 40-50 000 лева. Зависи какъв брой киловата е. В случая не е значима броя, а каква работа ще свършат. Един генератор може да избави 10 живота “, казва още той.
Така Манол Пейков и стотици хора към този момент купиха 74 машини. 

„ Поръчали сме 3 огромни генератора от 100 000 киловата за лечебните заведения в Херсон, това към този момент е житовоспасяващо. Понякога им се налага да оперират с челници, което е потресаващо. Имаме запитвания от Одеса, от войскови елементи, от Киев, от Херсон “, показва той.
Украинец споделя на Манол, че един единствен генератор даже да бъде изпратен, това е скъпо и добавил: „ Ако някой ден имате нужда и ние ще ви помогнем! “
Манол демонстрира и генератор от българин, който подарява своя персонален. „ Хората са пъклен съпричастни. Ако някой ви каже, че българите не са съпричастни - не му вярвайте! “, споделя той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР